„Надяваме се бебето ни и Гая да станат много добри приятели в бъдеще“

Диана, придружена от съпруга си и прекрасната Гая, беше само на седмица разстояние от термина си на раждане, когато ги снимахме. По-късно, след раждането, с нея си говорихме за това как се гледа куче по време на бременност и какви компромиси се правят след нея.

 

Представи се с няколко думи.

Казвам се Диана, на 30 г. и в момента съм се отдала на семейството си. В свободното си време обичам да снимам и да чета психология. Имаме си бебе Иван, а кучето ни, с което изкарах бременността си, се казва Гая.

Как се „намерихте“ с Гая? 🙂

След като гледах филм в който участва куче от породата акита ину, ми стана мечта да имам такова куче. Бях силно впечатлена от лоялността на породата. Мъжът ми знаеше това и една прекрасна вечер се появи с малката Гая вкъщи 🙂 Беше един от най-вълнуващите и емоционални моменти в живота ми.

MEV_2285

 

Разкажи ни за нея и нейния характер.

Гая е с изключително своенравен характер и когато реши, че нещо ще се случи както тя иска, няма сила която да я накара да направи друго. Всъщност понякога лакомства я пречупват… но само понякога 🙂 Докато беше още на няколко месеца изяде моя стара ценна книга от 1956 година. Бях на ръба да я убия! 🙂 Но въпреки всичко тя е много верен приятел!

Какви мерки взехте спрямо животинчето, когато разбрахте, че си бременна? Променихте ли нещо специфично?

Изкъпахме я и я заведохме на ветеринар за обезпаразитяване. Освен това към края на бременността започнахме да й показваме коя е стаята на очакваното човече, като не й позволявахме да влиза в нея. Нищо друго не сме предприемали.

MEV_2290

Имаше ли по време на бременността, а и след нея, съвети от околните да „махнете“ животното? Как се аргументираха те? Защо решихте да не ги послушате 🙂

Да, това беше една от главните теми при събирания с близки.

Редовно ни питаха „Какво ще правите с кучето?“ „Няма ли да го махнете?“ Винаги сме отговаряли отрицателно, тъй като не бяхме обмисляли да се разделяме с него. Аргументите от околните бяха, че било опасно, нехигиенично и куп други неща. Имаше обаче и хора които твърдяха точно обратното. Че е много хубаво когато едно дете израства с домашен любимец, особенно куче, защото стават много добри приятели и детето развивало имунитет.

Различни хора, различни виждания… 🙂

MEV_2385

Как се държеше с теб Гая по време на бременността, промени ли се по някакъв начин?

Нямаше абсолютно никаква промяна в поведението й.

Как запознахте животинчето с бебето? Как реагираха и двете страни?

Запознахме ги като оставихме Гая да помирише и огледа бебето. Първоначално реагира с интерес и дълго след това го душеше, когато Иван лежеше в шезлонг. Бебето не разбра за присъствието й веднага, тъй като беше на 6 дни и спеше когато ги запознахме 🙂

MEV_2318

Как се разбират сега?

В момента за съжаление вече не живеем заедно с кучето, тъй като започна да прави все повече бели, и то сериозни, което се оказа проява на ревност. Малко след като я заведохме да майката на мъжът ми да я гледа, белите спряха и тя отново стана примерна.
Мислим когато детето поотрасне да си вземем кучето обратно. Смятаме, че могат да станат много добри приятели, затова редовно ги срещаме, за да не се забравят. Ако се преместим в къща, със сигурност ще се върне обратно в семейството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *