„Най-големият фен на кучето ни Дари е нашият син“

Поредната майка, която ви представяме в нашия проект, е Габриела. Габи не живее в София и затова за снимки разчитахме на личния й архив. Благодарим ти, Габи!
Приятно четене!


16700002_1350540688301335_449780180_n

Представете се с няколко думи за нашите читатели.

Казвам се Габриела и съм на  23 години от Стара Загора. Любимите ми занимания са да чета книги и да се разхождам в природата. Моето  семейство включва един прекрасен мъж и баща, едно безкрайно слънчево дете и една малка принцеса… на четири лапи.
Кученцето ни се казва Дари и дойде в моя живот когато се разделих с автомобила си. Баща ми ми купи автомобил, но не бях готова все още да го поддържам. За компенсация от продажбата му, той ми взе нея. Малка и съвършена представителка на породата чихуахуа. Днес три години след това не бих я заменила дори за най-лъскавият автомобил.

Каква е Дари по характер?

Както вече споменах тя е принцеса и определено се смята за такава. Обожава да спи до късно, добре завита под най-дебелия юрган. Типичен представител на зодия козирог. Любимите ни моменти са когато ни слуша, но те за изключително рядко явление. Тя е страстна клептоманка и може да отмъкне всяко нещо което й хареса, нищо че тежи няколко пъти повече от нея. Не спира да крие храна за черни дни. В поведението й има смесица от различни животни. Най-видно изявени са това на катерица, мравка и мечка. Обичаме я  въпреки всяка щуротия, но най-големият й фен е нашият син.

Променихте ли нещо спрямо домашния любимец, когато разбрахте, че си бременна?

Не сме променили нищо.

Какъв съвет би дала на майки, които се колебаят и страхуват да отглеждат бебето си с домашен любимец?

О, бих ги съветвала да премахнат само страховете си. Най-хубавата гледка е на едно малко човече и неговия най-добър четириног приятел. Изграждат толкова красива и несравнима връзка, че не е за изпускане. Учат се на отговорност, приятелство и  любов. Едва ли бихме могли да ги научим на тези неща в най-чистата им форма без косматковците.

Как се държеше с теб животното по време на бременността?

Тя винаги е спяла с мен, предимно в краката ми. В края на бременността се премести до бебето. Усещаше го, но това не й попречи да мине няколко пъти през корема ми. Добре, че е лека и малка защото е безкрайно несъобразителна.

16684551_1350540518301352_1210232507_n

Имаше ли по време на бременността, а и след нея, съвети от околните да „махнете“ животното?

Не е имало такива съвети или поне не помня. Бих махнала всичко друго, но не й нея,

Какви грижи полагате ежедневно за Дари?

Тя е малка и много лесна за поддръжка 🙂  Определено не ни тежи. Сутрин аз и сина ми я разхождаме. Той обожава да го прави.

Имали ли сте притеснения преди и след бременността за неща като токсоплазмоза или алергии от животните?

Не, редовно я обезпаразитяваме, което минимизира риска.

16651668_1350540531634684_2025469795_n

Разкажете ни за живота с бебе и куче от вашия личен опит.
Бяхме приготвили всичко за бебето доста рано. Тя свикна с новите мебели, миризми и знаеше, че ще се случи нещо .За нея не беше много стресиращо идването на бебето. Първият ден мина добре.  Но дойде една дълга нощ в която, тя стоя до кошарата без да мигне и при всяко негово движение скимтеше. Беше спокойна, когато и той беше добре. Притесняваше се за него.

Сега се разбират много добре. Тя го научи да лае и да заравя храна. Също така да си споделя играчките и да играят заедно. Много важно нещо което успя да го научи е да й дава всичко което и ние ядем. Щом се яде нещо – трябва и тя да опита. Преди го събаряше, за да му вземе храна от ръката, сега вече сам си я дава без бой. Когато започне да не й харесва дадена игра го хапе за ушите. Налага му дисциплина, определено си личи, че тя е каката. Имат своя връзка и макар, че тя е безкрайно несъобразителна, са прекрасен тандем. Когато синът ни види друго кученце му казва „Дали“ или започва да го лае. Едва ли щеше да е толкова забавно без нея 🙂
Липсваха й много ласки и внимание първоначално. Наваксахме с тях и сега проблема е решен. Определено не е толкова гушкана и целувана както преди бебето… но пък сега си има брат!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *