„Харви се вживява като по-голям брат на бебето ни.“

MEV_2349

Когато се запознахме с Гери и Харви (и съпругът на Гери), веднага ни направи впечатление, че те изглеждат като едно цяло – сплотени и много задружни, изпълнени с очакване на бебето, което тогава имаше още месеци преди появата си. Сега и Гарен, и Харви са на линия в дома на Гери и си живеят все така задружно и в любов. Eто какво ни разказа тя…

Представи се за нашите читатели 🙂
Казвам се Гергана Чернева-Агопян и съм на 31 г., юрист по професия. Със съпруга ми си отглеждаме кучето Харви, на 6 г., и бебе Гарен (Гари) на 3 месеца.

Как се появи при вас Харви, разкажи ни как се намерихте?

Харви беше на моя колежка. Заговаряли сме се, тя е разказвала за него. Бяхме го взимали да се грижим за него, докато тя е на почивка. Ние много го заобичахме, тя имаше затруднения да му отделя време, заради внуци и работа… и така Харви стана част от нашето семейство. Много го обичаме, водим го навсякъде с нас. Той ни е кучешкото дете!

Какъв е Харви по характер?

Харви е чудесен и жизнерадостен, много любвеобвилен малък сладур. Малко е лаком и си пати заради тази си слабост. На една Коледа, беше намерил костите от пуйката и беше хапнал нерагламентирано. Една кост беше заседнала в гърлото му и не можеше да яде. Заведохме го веднага на лекар и го оперираха. Миличкият, посрещна тогава Нова година в болница. Много се радваме, че всичко мина благополучно тогава и пак сме заедно с малкия беладжия.

MEV_2343

Променихте ли нещо в грижите за кучето, когато разбрахте, че си бременна?

Не сме променяли нищо в грижите си за Харви, след като разбрахме, че очакваме бебче. Харви е чудесно обгрижен по принцип, обезпаразитяваме го и го ваксинираме редовно, а хигиената: мием лапи, корем и муцуна след всяка разходка. Сега след като се роди Гари, може би го решем по-често.

Имаше ли съвети от околните да се разделите с кучето заради бременността и наближаващото бебе? 🙂

Винаги ще се намерят доброжелатели с некомпетентни и непоискани съвети. Не мисля, че има аргумент в посока да не се гледат бебе и куче, освен алергия, може би. Дори, четох, че това децата да живеят с животинче вкъщи, е по-добре за тяхното здраве, за да се изгражда естествен имунитет.

MEV_2358

Харви може би стана по-грижовен към мен, като усети бременността ми. Започна да спи в моите крака и да се гушка в корема ми 🙂

 

Какви са отношенията между кучо и Гари сега? Как ги запознахте?

Запознахме Гари и Харви като се прибрахме от болницата. Харви махаше с опашка и искаше да целуне братчето си. Гари е още малък и не реагира на кученцето, но Харви се вживява като по-голям брат и го пази, като спи под леглото му.
13414028_10153804251336785_1358817570_n

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *