„За нас Краш е първото ни дете, а не домашен любимец“

Сузи е графичен дизайнер и е на 30 години. Снимахме нея, синa й Тео (тогава на 9 месеца) и красивия лабрадор Краш (тогава на 3 години и половина) в парка, където се възхитихме много на нейното отношение към това да се грижи за бебе и куче (разбира се, с помощта и на мъжа й), без да го превръща в драма. Сузи сподели с нас как и защо Краш се е превърнал в част от тяхното семейство и как те успяват да споделят дома, сърцето и семейството си с домашен любимец.

Как вашият домашен любимец се появи във вашето семейство?

Той е най-прекрасният подарък за сватбата ни. Подариха ни го нашите кумове, за което сме им безкрайно благодарни.

MEV_2228

Разкажи ни за Краш 🙂

Той е изключително мил, обичлив и добродушен. Както всеки лабрадор обожава водата и да плува –  но не и да влиза под душа  🙂 Обича да ходи с нас на палатки, но го е страх от мухи и всякакви летящи насекоми, поради което е много смешен. Идвал е с нас на Джулай морнинг,  на Камен бряг, но не дочака изгрева, заспа прав в колата. Всъщност за нас той е първото ни дете, а не просто домашен любимец.

Какви мерки взехте спрямо животинчето, когато разбрахте, че си бременна, с цел предпазване на здравословното ти състояние? Променихте ли нещо специфично?

Не му позволявах да скача когато ми се радва, нищо повече. Продължих да го разхождам до осмия месец на бременността, защото след това имаше лед навън.
Единствено изпитвах сериозно затруднение в „калните“ месеци с миенето му 🙂 Но се справихме.

Имаше ли по време на бременността, а и след нея, натиск от околните да „махнете“ животното?
Не. Всеки, който ни познава знае ясната ни позиция по въпроса. Питали са ни, но никой не си е позволявал да даде такова крайно мнение или „напътствие“. Никога не бихме го направили, така или иначе.

Как се държеше с вас животното ви по време на бременността, промени ли се по някакъв начин? Разкажи някоя особено мила случка или поведение : )
Видимо му липсваше активната игра с мен.
Беше много послушен по време на разходките. Душеше ми корема и лягаше върху него 🙂

MEV_2226

 

Знаеше, че трябва да ми се радва по-умерено, за това използваше всяка възможност да се гушне в мен.

 

Как запознахте животинчето с бебето? Разкажете ни малко за живота с бебе и куче/коте, от вашия личен опит.
Показахме му го още с прибирането от родилното. След две седмици му разрешихме да го подуши, а след 3 месеца – да го целуне. Краш приемаше всяка възможност да е около детето с огромна радост, когато му го позволявахме. Разхождах ги двамата заедно с количката и той не се отделяше от нея. При всеки плач на бебето, Краш първи се отзоваваше.

MEV_2213
Днес ролите са малко разменени :), Тео го преследва из цялата къща с радостни писъци, а Краш всячески се опитва да се скрие :).
Често си разменят играчките, а малкия храни кучето с бебешки бисквити. Изключително забавно е. Съвместните разходки продължават… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *